Loopbaancoaching

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaan-coaching; aan de ene kant zegt het woord al veel. Aan de andere kant is deze coaching zo veel meer dan dat.

Coaching via Boetzkes Loopbaancoaching typeert zich niet als het maken van enkele testjes en het bespreken hiervan. We brengen (altijd in goed overleg met jou) échte verdieping in ons traject aan. Tijdens het traject leer je meer over jezelf en jouw eigen karakter, wensen en potenties. Je leert zien waar je van nature goed in bent, wat je wilt en je leert dit op een manier uit te dragen die dicht bij jezelf past.

Ik maak alleen gebruik van testen ter aanvulling op ons traject. Dús tijdens mijn traject geen uren achter de computer om testen te maken die toch niet blijven hangen. Persoonlijke 1-op-1 gesprekken die beklijven.

 

Loopbaancoach, life coach, persoonlijke coaching, loopbaan, keuzes, friesland, leeuwarden, ontwikkeling, werk coach, jobcoach, noloc gecertificeerd, boetzkes, loopbaancoach, loopbaancoach leeuwarden
Loopbaancoach, life coach, persoonlijke coaching, loopbaan, keuzes, friesland, leeuwarden, ontwikkeling, werk coach, jobcoach, noloc gecertificeerd, boetzkes, loopbaancoach, loopbaancoach leeuwarden

We gaan aan de slag met de volgende vragen / thema’s:

Natuurlijk weet je wel wie je bent!

Maar is dat ook écht zo? Wie ben je van nature en wie/wat laat jij zien aan de buitenwereld?

Wij, als loopbaanadviseurs, zien vaak dat je waardevolle kwaliteiten verborgen kunt houden. Deze eigenschappen maken jou echter uniek. Ze maken jou sterk en krachtig als je er naar luistert en handelt. Het onderdrukken ervan (je masker opzetten) zwakt af, zowel fysiek als mentaal. 

Tijdens coachgesprekken gaan we naar een diepere laag en ook thuis d.m.v. het werkboek mag je aan de slag: 

–> We beginnen het traject met een biografie. We maken inzichtelijk welke kwaliteiten van nature bij jou horen; en welke eigenschappen aangeleerd zijn. Welke thema’s en patronen terugkeren in jouw leven en wat jouw waarden en overtuigingen zijn. Waar je op dit moment staat in je leven, heeft alles te maken met wat je tot nu toe hebt meegemaakt, wat je hebt gedaan, geleerd en welke keuzes je in het leven hebt gemaakt. Het schrijven en analyseren van jouw biografie is een beproefd hulpmiddel en de basis voor betere zelfkennis.

–> Hierna gaan we aan de slag met jouw kernkwadranten en brengen we deze naar de verdieping. We analyseren jouw kernkwaliteiten en vele puzzelstukjes zullen op hun plek vallen. Hierna brengen we deze naar de verdieping om meer balans in jouw leven aan te kunnen brengen.

–> Wat belemmert jou? We gaan aan de slag met jouw overtuigingen. Zijn dit wel jouw overtuigingen, of is dit het product van de omgeving waarin jij bent opgegroeid? Wij gaan deze overtuigingen in kaart brengen en ombuigen naar meer helpende gedachtes. Zodat jij de volgende keer bewuster keuzes kan gaan maken. Bewandel je het oude (negatieve) pad, of kies je voor een makkelijkere en veel rustigere weg?

In de huidige maatschappij wordt van alles van jou verwacht en verlangd.

Maar, wat past bij jou? 
Wat wil jij zelf?
Waar ga jij van stralen en wat geeft jou energie?

–> We gaan aan de slag met het in kaart brengen van jouw waarden. 
Wat vind jij belangrijk in jouw leven en wat zijn jouw waarden voor jou carrière? Hier maken we écht een verdiepingsslag in jouw onderbewuste brein. 
–> Energiegevers en energievreters brengen wij in kaart, eveneens jouw (rand)voorwaarden voor werk maken wij inzichtelijk en een interesse- en competentietest wordt afgenomen. 
–> En nog het meest energie-gevend: We onderzoeken Jouw Wensberoep!
Wat ga je doen als alles (!) mogelijk is? Ik zet je aan het dromen en we maken de output vervolgens inzichtelijk en concreet. Je zult er achter komen dat je meer in het dagelijks(werk)leven kunt bewerkstelligen dan je denkt! 

Het enige wat jij hoeft te doen is hier hélemaal voor open te gaan staan. 
Ga jij deze uitdaging met mij aan? 

Wat zijn jouw unieke karaktertrekken en hoe kun je deze benutten? Wat zijn jouw (kern)kwaliteiten en hoe zet jij deze in? Hier zijn we achter gekomen tijdens de ‘Wie ben ik’ fase.

Tijdens de ‘Wat kan ik’ fase komen we er achter wat jouw aangeleerde vaardigheden zijn. We gaan o.a. aan de slag met een 360 graden feedback. Je laat minimaal 6 mensen in jouw omgeving deze feedback invullen (geen zorgen! Ik loods je hier doorheen).
Hier komen kwaliteiten, valkuilen en eigenschappen uit. 
Deze kwaliteiten zijn prachtig te analyseren.

Wie laat jij welke versie van jezelf zien? Gedraag je je op het werk anders dan in een privé setting? 
Welke kwaliteiten kun je, in welke gebieden, meer tentoonspreiden? 
En welke valkuilen laat jij zien? 

Wat maakt jou uniek in het werkveld en op de arbeidsmarkt? Dát is waar wij samen naartoe bewegen.

Ik geef jou zo veel mogelijk tools mee om op onderzoek te gaan naar jouw gewenste beroep. Het werkboek vormt de basis en je hebt toegang tot een zeer uitgebreide beroepen- en opleidingen databasis waarmee je aan de slag kunt gaan. Zelfs tot 1 jaar ná het traject heb jij hier nog toegang tot. 

Maar! Ik ga jou geen beloftes doen dat jij na het traject precies weet wat jouw realistische-droombaan is. Nee? Nee! Voor ongeveer 95% van de mensen is het na afronding van het traject duidelijk welke kant ze op willen en welke zoek-richting ze opgaan. Maar het kan ook zomaar zijn dat dit voor jou nog niet volledig het geval is. 

‘Maar als dat bij mij nog niet het geval is? Wat dan?’ 

Jij komt hier waarschijnlijk op jouw eigen tijd en tempo achter. Je maakt situaties mee, je komt met bepaalde beroepen in contact. Je staat meer open voor mogelijkheden en je hebt tijdens het traject beter leren luisteren naar jezelf. Het zaadje wordt geplant tijdens het traject. Jij gaat dit zaadje water, voedingsstoffen en tijd geven, zodat het vervolgens kan gaan ontkiemen. Het zaadje kiemt, wordt een plantje, een grotere plant en groeit vervolgens uit tot een stevige en sterke boom. Geef het wat tijd, luister naar jezelf en probeer te vertrouwen. 

‘Investeer in jouw wortels, zodat jij kunt gaan groeien’. 

Gedurende het gehele traject zijn wij bezig om jou meer jouw eigen kracht te laten inzien en te benoemen / noteren. Jij rond het traject af met de basis voor jouw motivatiebrief. Na het volledige traject heb jij een solide basis om jouw CV en motivatiebrief op te maken en het sollicitatiegesprek voor te bereiden. 

Ik merk dat mijn cliënten na afronding van het volledige traject nauwelijks nog sollicitatietraining nodig hebben. Praktische tips/tricks/tools en (sollicitatie)vraagstukken hebben wij in het traject verweven. 
Op internet staan tal van goede voorbeelden van motivatiebrieven/ CV’s / sollicitatietips / netwerktips / LinkedIn tips etc. Tegenwoordig zijn er ook tal van prachtige webinars en organisaties die werkzoekenden (gratis) begeleiden. Denk aan JobOn, Aaltje Vincent, GoodHabitz trainingen en allerlei online trainingen via het UWV. Wij gaan het wiel niet nogmaals uitvinden, maar ik leidt je wel door deze ‘jungle’ aan informatie heen.

Alles is te vinden, als je de juiste zoekrichting hebt. 
Ik zorg ervoor dat jij verandert van zoekrichting. 

Uiteraard ben ik tijdens het gehele traject voor jou beschikbaar voor sollicitatietips en tricks en ook na het traject blijf ik aangesloten. 

‘Alles leuk en aardig Francis, zo’n heel traject. Maar wat kan ik hier nou concreet mee?’ 
Hier kan alleen jij, na afronding van het traject, antwoord op geven.

Wat heeft het traject jou gebracht? Welke veranderingen merk je? Waarin zijn de verschillen van vóór en ná het traject te zien en te merken?

Ik geef je geen garanties mee over welke stappen jij gaat zetten. Dit is voor iedereen persoonlijk, en het is aan jou om te gaan bewegen. Het enige wat ik wél kan garanderen, zijn de mensen die ik de afgelopen jaren heb mogen begeleiden en de trajecten die zij hebben doorlopen. De wezenlijke verschillen die zij hebben gemerkt na afronding van het traject hebben ze voor jou beschreven in de reviews!

(Zie kopje Reviews op mijn website en er staan ook veel reviews op Google onder ‘Boetzkes Loopbaancoaching’, kijk daar ook gerust eens op.)

Loopbaancoach, life coach, persoonlijke coaching, loopbaan, keuzes, friesland, leeuwarden, ontwikkeling, werk coach, jobcoach, noloc gecertificeerd, boetzkes
Loopbaancoach, life coach, persoonlijke coaching, loopbaan, keuzes, friesland, leeuwarden, ontwikkeling, werk coach, jobcoach, noloc gecertificeerd, boetzkes, loopbaancoach, loopbaancoach leeuwarden
Loopbaancoach, life coach, persoonlijke coaching, loopbaan, keuzes, friesland, leeuwarden, ontwikkeling, werk coach, jobcoach, noloc gecertificeerd, boetzkes, loopbaancoach, loopbaancoach leeuwarden

NOLOC Erkend Loopbaancoach