Loopbaancoaching

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching; aan de ene kant zegt het woord al veel. Aan de andere kant is échte loopbaancoaching zo veel meer dan dat. 

Loopbaancoaching via Boetzkes Loopbaancoaching typeert zich niet als het maken van enkele testjes en het bespreken hiervan. We brengen (altijd in overleg) échte verdieping in ons traject aan. Tijdens het traject leer je meer over jezelf en jouw eigen karakter, wensen en potenties. Je leert zien waar je van nature goed in bent, wat je wilt en je leert dit op een manier uit te dragen die dicht bij jezelf past. 

Ik maak alleen gebruik van testen ter aanvulling op ons traject. Dús tijdens mijn traject geen uren achter de computer om testen te maken die toch niet blijven hangen. Persoonlijke 1-op-1 gesprekken die beklijven.

 

Loopbaancoach Leeuwarden
Beroepenschatkist - Loopbaancoach Leeuwarden

We gaan aan de slag met de volgende vragen / thema’s:

Natuurlijk weet je wel wie je bent!

Maar is dat ook écht zo? Wie ben je van nature en wie/wat laat je zien aan de buitenwereld?

Wij, als loopbaanadviseurs, zien vaak dat je waardevolle kwaliteiten verborgen houdt.
Deze eigenschappen maken jou uniek. Ze maken jou sterk en krachtig als je er naar luistert. Het onderdrukken ervan (je masker opzetten) zwakt af, zowel fysiek als mentaal.

Tijdens de coachgesprekken gaan we naar een diepere laag
en ook thuis d.m.v. het werkboek ga je aan de slag:

–> We beginnen het traject met een biografie. We maken inzichtelijk welke kwaliteiten van nature bij jou horen; en welke eigenschappen aangeleerd zijn. Welke thema’s en patronen terugkeren in jouw leven en wat jouw waarden en overtuigingen zijn. Waar je op dit moment staat in je leven, heeft alles te maken met wat je tot nu toe hebt meegemaakt, wat je hebt gedaan, geleerd en welke keuzes je in het leven hebt gemaakt. Het schrijven en analyseren van jouw biografie is een beproefd hulpmiddel en de basis voor een betere zelfkennis.

–> Hierna gaan we aan de slag met jouw kernkwadranten en brengen we deze naar de verdieping. We analyseren jouw kernkwaliteiten en vele puzzelstukjes zullen op hun plek vallen. Hierna brengen we deze naar de verdieping om meer balans in jouw leven aan te kunnen gaan brengen.

–> Maar ook; wat belemmert jou? We gaan aan de slag met jouw overtuigingen. Zijn dit wel jouw overtuiging, of is dit het product van de omgeving waarin jij bent opgegroeid? We gaan deze overtuigingen ombuigen naar meer helpende gedachtes. Zodat jij de volgende keer bewust keuzes kan gaan maken; bewandel je het oude negatieve pad, of kies je voor een makkelijkere en veel rustigere weg?

 

In de huidige maatschappij wordt van alles van jou verwacht en verlangd. Maar, wat past bij jou? Wat wil jij zelf? Waar ga jij van stralen en wat geeft jou energie? We gaan aan de slag met het in kaart brengen van jouw waarden. Wat vind je belangrijk in jouw leven en wat zijn jouw waarden voor jouw carrière? Hier maken we écht een verdiepingsslag in jouw onderbewuste brein. Energiegevers en energievreters worden in kaart gebracht, jouw (rand)voorwaarden voor werk worden inzichtelijk en een interessetest wordt afgenomen. Maar nog het meest energie-gevend: Jouw Wensberoep! Wat ga je doen als alles (!) mogelijk is? Ik zet je aan het denken en we maken het vervolgens concreet. Je zult er achter komen dat je meer in het dagelijks(werk)leven kan bewerkstelligen dan je denkt! Het enige wat jij hoeft te doen is hier hélemaal voor open te staan. Ga je de uitdaging met mij aan?

Wat zijn jouw unieke karaktertrekken en hoe kun je deze volledig benutten? Wat zijn jouw (kern)kwaliteiten en wat zijn handige aangeleerde vaardigheden? Wat maakt jou uniek op de arbeidsmarkt? We gaan aan de slag met een 360 graden feedback. Je laat 6 mensen in jouw omgeving deze feedback invullen (geen zorgen! Ik loods je hier doorheen). Hier komen kwaliteiten, valkuilen en eigenschappen uit. De kwaliteiten zijn prachtig om te analyseren. Wie laat je welke versie van jezelf zien? Gedraag je je op het werk anders dan in een privé setting? Welke kwaliteiten kun je, in welke gebieden, meer tentoon spreiden. En welke valkuilen laat jij zien? Hoe kun jij meer in je kracht gaan staan? We gaan hier samen mee aan de slag!

‘Alles leuk en aardig; zo’n heel traject Francis, maar wat kan ik hier nu concreet mee?’ Ik geef jou zo veel mogelijk ‘tools’ mee om op onderzoek te gaan naar jouw gewenste beroep. Het werkboek vormt de basis en je hebt toegang tot een uitgebreide beroepen- en opleidingsdatabase waarmee je aan de slag kunt gaan. Zelfs tot 6 maanden na het traject heb je hier nog toegang tot. Maar!! Ik ga jou geen beloftes doen; ik ga niet vertellen dat jij na het traject precies weet wat jouw realistische-droombaan is. ‘Nee?’ ‘Nee!’ ‘Maar wie kan mij dat inzicht dan wel geven?’ ‘Alleen jij zelf kan daar achter komen.’ ‘Ja leuk, maar hoe dan?’ ‘In het dagelijks leven. Je maakt situaties mee, je komt met bepaalde beroepen in contact. Je staat open voor mogelijkheden en je leeft en ervaart. Jouw lijf vertelt jou waar jij blij van wordt, waar jij enthousiast van wordt. Het enige wat jij moet doen is leren luisteren en hier compleet open voor staan.’ Het zaadje wordt geplant tijdens het traject. Jij gaat dit zaadje water en voedingsstoffen geven, zodat het kan gaan ontkiemen. Het plantje wordt een plant, en vervolgens groeit het door tot een stevige en sterke boom.’

Gedurende het gehele traject zijn wij bezig om jou meer jouw eigen kracht te laten inzien. Ik ben van mening dat je dan een solide basis hebt om jouw CV en motivatiebrief op te maken en het sollicitatiegesprek voor te bereiden. Ik merk dat mijn cliënten na het traject nauwelijks nog sollicitatietraining nodig hebben. Op internet staan er wel 1000’en voorbeelden van motivatiebrieven/ CV’s/ sollicitatietips/ netwerk tips / LinkedIn tips. Tegenwoordig zijn er tal van prachtige gratis webinars en organisaties die werkzoekenden begeleiden (tip: JobOn! of de online trainingen GoodHabitz via Randstad). Wij gaan het wiel niet nogmaals uitvinden. Alles is te vinden als je de juiste zoekrichting hebt. Ik zorg ervoor dat jij verandert van zoekrichting. Uiteraard ben ik gedurende het gehele traject voor jou beschikbaar voor sollicitatietips en tricks en ook na het traject blijf ik aangesloten.

NOLOC Erkend Loopbaancoach